Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more
My tickets
User settings
Help / FAQ
Log Out
Organizer settings
Mysteerio animus   reino koivula v2
Mysteerio Animus - näyttämöteos
Theatre
Nykytanssi
esitys
musiikki
Saturday, November 11 at 19:00 - 20:00
Maunula-talo
Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
Event description
Mysteerio Animus - tanssiesitys mystiikkaan taipuvaisesta ihmiseläimestä

Mysteerio Animus -teos on tanssitaiteilija Elina Hauta-ahon ja muusikko Eero Savelan toinen yhteistyöteos. Mysteerio Animus -esitys tunnustelee ihmistä eläimenä, jolla on taipumus herkistyä henkisiin kokemuksiin ja jolle ominaista on mielikuvittelun kyky. Mysteerio Animus -teoksen Turun ensi-ilta ja esitykset olivat syksyllä 2022 Barker-teatterilla.

Mysteerio Animus -teos on liikkeen, äänen ja videoprojisoinnin kudelma. Mysteerio Animus -esitys tunnustelee ihmistä eläimenä, jolla on taipumus herkistyä henkisiin kokemuksiin ja jolle ominaista on mielikuvittelun kyky. Mysteerio Animus -teos kurkottaa kohti tuntematonta meissä ja maailmankaikkeudessa. Teoksessa tuntematon avautuu mielikuvittelun kautta kohden tajunnavirtamaista omalakista tilaa, jossa henkilökohtainen laajentuu universumin kokoiseksi mysteeriksi.

Työryhmä tutki teosta tehdessään ihmisen henkisiä maailmankatsomuksia kautta aikain, myyttisiä voimahahmoja, surrealismia, esoteriaa ja omia kokemuksiaan suhteessa aiheeseen. Teoksen työstöprosessissa inspiraation lähteenä toimi laaja kattaus aihetta käsittelevää tieteellistä ja fiktiivistä kirjallisuutta, artikkeleita ja kuvataidetta. Teos vaikuttui niistä kehollista, tilallista, äänellistä mielikuvitteluaan seuraillen.
Sisäänpääsy, alennusryhmät (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, näyttämötaiteen ammattilaiset
12 €
+ 1.50 € service fee
Sisäänpääsy, peruslippu
17 €
+ 1.69 € service fee